Start bouw parkeergarage Wisselspoor Utrecht

15 May 2020

De eerste bouwfase van project Wisselspoor in Utrecht is van start gegaan. Onderdeel van deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling is de realisatie van een vijflaags parkeergarage met 174 parkeerplaatsen welke wij realiseren.

Herontwikkeling

Het terrein van de voormalige Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormateriaal wordt herontwikkeld tot een woonomgeving met behoud van haar industriële karakter. Naast woningen biedt het gebied ook plaats aan horeca en creatieve ondernemers. Vanwege de herontwikkeling is er behoefte aan parkeergelegenheid voor bewoners, ondernemers en bezoekers. Parkeren wordt geclusterd in een parkeergarage zodat de rest van het gebied als autoluwe woonwijk kan fungeren volgens het Cityplot concept van de architect Studioninedots. De eerste bouwfase bestaat uit de realisatie van 122 woningen, 1.950 m2 commerciële bedrijfsruimte en horeca en een parkeergarage.

Bouwteam

Wij realiseren deze parkeergarage in opdracht van vastgoedontwikkelaar Synchroon. Als parkeerspecialist waren wij actief betrokken bij het ontwerpproces. Samen met het ontwerpteam onderzochten wij de mogelijkheden van verschillende parkeertypologieën en bouwsystemen. Het ontwerp kwam tot stand met Studioninedots uit Amsterdam en JVZ Ingenieurs en past bij het groene en industriële karakter van de wijk. Het dak van de parkeergarage wordt voorzien van zonnepanelen. We Drive Solar stelt voor bewoners en ondernemers van Wisselspoor vijf elektrische deelauto’s en vijf elektrische deelfietsen beschikbaar bij de ingebruikname.

Related projects
Categorieën
Advertenties
Share this on